Kawan- kawan

Wednesday, December 26, 2012

otak dan hati

otak kata xnak. hati kata nak

otak kata tak suka. hari kata suka

otak kata tak layak, hati kata layak

otak kata benci, hati kata sayang

otak dan hati

kenapa tidak "bersekepala" dan tidak bersatu hati,

membuat 1 keputusan yang betul

tepuk dada, tanya selera

jawapan kata tak selera

dengan otak dan hati

yang tak beri jawapan yang sama

ya Allah, bukakanlah pintu hati hambamu ini,

untuk mengerti apa hikmah di sebalik alam yang fana ini

dan

dapat mengenali hati dan otak yang bercelaru membuat keputusan

pengalaman yang dulu, dijadikan iktibar,

untuk dijadikan nilai-nilai murni dalam diri,

dan berpesan kepada diri sendiri

di mana tanah yang ku pijak

berbanding dengan orang lain



minta maaf kerana menyusahkan semua

dari luahan otak dan hati

yang terpendam

Thursday, October 18, 2012

lesson of life #1

masalah tak dapat diselesaikan kalau berbincang dengan orang yang bermasalah.

masalah tak dapat diselesaikan kalau tidak berbincang dengan elok-elok, tengok muka depan-depan,

masalah tak dapat diselesaikan kalau masing-masing pikir benda yang negatif



janganlah jadikan masalah itu satu beban kecil yang lama-lama berkembang menjadi besar.

kerana.....


kaki makan dia



Monday, October 15, 2012

hye kawan-kawan

ape aku nak tulis ni?



...........................................................


ok da tulis     .



Sunday, May 6, 2012

ohkey. .

Here Is My New Song Title "Oh Key". .




Siang malam aku susah ati mencari-cari,

Dan meronta-ronta mencari ohkey. .

Tertanya-tanya manakah aku meninggalkannya. .

Oh Memang Kau Awesome. .

Sampai Ku memecahkan makgard( mangga)

Kesian oh kesian makgard(mangga)

Ku teringat tertinggal kau di ESSO,

Tapi ku cari mencari tidak jumpa-jumpa,

Oh Memang Kau Awesome. .

Sehingga 1 hari Kau menghilang. .

Oh Memang Kau Awesome. .

Kau baru kembali. .

Oh Memang Kau Awesome. .

Rupanya kau di dalam Kotak Pensel. .

Oh Memang Kau Awesome. .

Oh keyyyyyyyyyy. . .

Monday, April 30, 2012

I love u like a love song baby. .

Entry ini special sikit. .sebab aku rindu sgt2 kat dia. .haha. .


8 bulan yang lepas. .


First time dia datang,  kenapa dia datang? sebab ragu2 kan tetiba datang. .so, my mum jaga dia sekejap  masa petang sebab mak dia cikgu ajar waktu petang. .n my mom agree tuk jaga sekejap as my mom is suri rumah. .






her name is Qistina. . .dia umur 1 tahun lebih and very active kid. .cepat berjalan dan suka Upin Ipin. .
Dont mess with her . .kalo nangis, dengar 1 taman. .




her name is Qaseh. .umur  baru memasuki 1 tahun. .perwatakannya berlawanan dngn 
Qistina. .baru boleh duduk. .nangis xkuat sangat n suka lelaki. .


2 orang ini memang bg kecoh kt rumah time petang2. .







 ingin kan lebih comel? sila la klik video ini . . .


video




p/s : I love Qistina and Qaseh. .keh3


Thursday, April 26, 2012

poem??

you say you love rain,
                   but you open your umbrella,
you say you love sun,
                   but you find a shadow spot,
you sat you love wind,
                   but you close your windows,
this is why i am afraid,
                   you say that you love me too. .



                                          -william shakespear

Thursday, April 19, 2012

sombong:malu







sombong , seorang yang peribadinya yang menyangkakan dia hebat, dan tidak bergaul dengan orang yang tidak "setaraf " dengan nya


malu  , seorang yang peribadinya  yang merendahkan dirinya, yang tidak suka akan bergaul dengan orang, atau berlawanan dengan " ramah"



p/s : aku bukan sombong la, aku pemalu  laaaaa. .

Monday, March 26, 2012

tolong menolong

" hidup ni kena la tolong menolong . . .ko tolong dia sekarang, nanti akan datang masa ko susah, pasti dia tolong ko balik "


Dr Omar Jamaluddin
Lecturer of  Building Services & Maintenances subject @ Director Pusat Keusahawanan UMP. .

Saturday, January 21, 2012

1 bulan woi

bangun makan game makan tidur. . .

itulah kegiatan ku sepanjang 1 bulan cuti semester ini. . .
sedar tak sedar sudah masuk semester 6 aku di UMP. . .

tiada isu-isu yang aku pikirkan di rumah ini walaupun ada isu-isu yang harus dipikirkan. .


antara isu - isu yang setidak-tidaknya dipikirkan :

1) Berat Badan

Sering dijadikan isu utama setiap kali cuti semester datang. .Ia tak dapat dibendung lagi oleh hawa nafsu makanan yang dimasak oleh mak. .

Aku : " kat hostel makan 2 kali je sehari. .malam takyah beli makanan pun takpe, umi "
Mak : " Da beli da ni. .sape nak makan ni?"
Aku : " takpe2, nanti membazir pulak "

sejak dari itu, tiap-tiap malam lapa . .sisa lauk pauk yang masih tidak habis harus dihabiskan oleh aku. .
Nak kurus tunggu masuk U balik . .memang harapan. .



2) Latihan Industri

Cuti semester hadapan ,aku tidak cuti dan harus pergi ke LI. .cuak , takut mesti la ada kerana aku masih tidak yakin aku mampu bekerja. .sepanjang aku kerja sebagai part time dia mana-mana, aku sentiasa tidak bersedia kerana memang takut tuk bersedia. .

tapi Latihan Industri cuti semester depan. .aku harus cari tempat . .oh. .tidak pikir lagi pada masa ini. .hehe. .


3) Result

Result mengerunkan. .tiap-tiap semester memangg mengerunkan. .aku tidak la pandai sepandai-pandai tupai melompat . .tapi aku bersyukur kerana dapat masuk universiti dengan usaha aku sendiri. .ye walaupun aku agak kecewa dengan result aku namun aku akan berusaha lagi tuk capai matlamat lebih tinggi. .

Anyway, aku takut result aku up or down. .so, dengan game di laptop aku, aku mampu untuk tidak pikir langsung pasal result aku. .


4)  PSM

Err.. aku masih tidak pikir lagi tentang benda ini. .dari kecik, impian aku nak innovate satu benda yang ley solvekan satu problem yang besar. .bukan dari segi engineering sahaja , malah dari segi sains juga. .kadang-kadang terpikir dan ada idea, tapi lama-lama da lupa idea sebab tak catit. .



Dan pada cuti ni juga aku baru habis layan GTO ( Great Teacher Onizuka). .best woo. . .


daaaa (~.~)ZZzz